Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/boliger-aalborg.dk/public_html/wp-content/themes/Divi/includes/builder/functions.php on line 5787
Om området | Lejeboliger i Aalborg

Fra baneterræn til attraktivt bymiljø

Godsbanearealet forvandles til en levende og grøn bydel, hvor bykultur og gode boligmuligheder kombineres i et elegant og bæredygtigt format.

Engang summede området af liv og aktivitet, da de tonstunge godsvogne blev læsset og lastet i Aalborg. Nu kommer det historiske areal, der er mødested mellem Østerådalens natur og den indre by, igen til live. Men denne gang banker der en anderledes puls.

På det gamle og nedslidte baneanlæg skabes der et spændende bymiljø, der bygges op med et uddannelsescampus som et centralt element. Udover undervisningsfaciliteter kommer der ejer- og lejerboliger, butikker, restaurant, café, hotel og forskellige former for erhverv.

Først og fremmest bliver området rammen om rigtig mange nye boliger, der får Kennedy Arkaden, Aalborg Station og Østerås grønne korridor som naboer.


Campustorvet og Jernbaneparken

Torvet bliver et spændende bytorv med masser af udearealer og et naturligt omdrejningspunkt for livet i den nye bydel – med cafe, indkøbsmuligheder og adgang til de rekreative grønne arealer langs åen.

Jernbaneparken er et rekreativt område, der som en grøn kile, skærer sig ind langs Godsbanen og danner overgangen mod Dag Hammarskjølds Gade.


Østerådalen

Østerå passerer gennem Godsbanearealet. Åbningen af Østerå vil i fremtiden tilbyde en helt ny rekreativ blå-grøn korridor gennem Godsbanen, Karolinelund og ud til Nordkraft, Musikkens Hus og den fremtidige Østre Havn bebyggelse. En forbindelse som fletter by og natur, rekreation, boligområder, læring, erhverv og kultur sammen. Godsbanearealet bliver en vigtig brik i den forbindelse.


Link til informationer vedrørende Godsbanearealet:

Niras: Godsbanearealet, planer og visioner for området. Hent folder
Aalborg Kommune: Folder vedr. Godsbanen.  Hent folder